.. טקסט טקסט טקסט טקסט
.. טקסט טקסט טקסט טקסט

חיפוש :

תכנון נכון של המטבח בבית

תכנון מטבח לבית מחייב שימת לב לפרטים גדולים וקטנים. העיקרון המנחה הוא- מטבח פונקציונאלי, שניתן יהיה לבצע בו את העבודה בנוחות, תוך נגישות קלה אל כל המוצרים, האבזרים והציוד בו. תכנון נכון ומושכל צריך להביא בחשבון את מיקומם של הציוד בו- מקרר, תנור, ארונות, מדפים ועוד.

עם זאת לא דומה מטבח של מי שייעודו היחיד של המטבח הוא הכנת אוכל למטבח של מי שמייעדים אותו, בין השאר, גם בסביבת עבודה וגם כפינת ישיבה ואירוח. בתכנון נכון של מטבח יש להידרש אפוא לא רק אל צרכיו של הלקוח אלא גם ואולי בעיקר לרצונותיו ולציפיותיו, במיוחד כאשר המטבח אמור להיות מתחם יוקרתי, מעוצב ומושקע.

על מנת לתכנן מטבח שיענה על הדרישות והציפיות צריך לנצל את המסגרת התקציבית העומדת לרשותכם לתכנון, לעיצוב וכמובן- לרכישת הציוד הנדרש.

אם אתם רוצים לנסוך על המטבח אווירה צעירה, דינמית, מודרנית, תוכלו לשלב בו שולחן בר גבוה, ריהוט דקורטיבי, גופי תאורה שקועים, עם מנורות לד ואמצעי פרזול איכותיים ודקורטיביים.

פתרונות פרזול שונים שומרים על עמידות הריהוט ועל אורך חייו. הם מקלים על השימוש בו ומייפים אותו.

פרמטרים שונים בתכנון מטבח כאשר מתכננים מטבח יש להידרש על נקודות חשובות ובהן:

1. האם די במשטח העבודה המונח משני צדדיו של הכיור או יש צורך או רצון להוסיף עליו "אי" במרכז המטבח, העשוי לשמש, בנוסף, גם תחליף לשולחן אוכל.

2. חשוב ומומלץ לתכנן מטבח שיתאפשר בו חופש תנועה מלא.

3. חשוב שתהיה נגישות קלה אל כל דבר שאנחנו זקוקים לו מבלי לכרוע ברך או להימתח על קצות האצבעות ולמתוח צוואר.

4. האם להוסיף שולחן בר ליצירת אווירה חופשית ואינטימית?

5. האם המטבח אמור להיות גם פינת עבודה (עם מחשב נייד)?

6. האם לעצב אותו כמתחם אירוח?

7. מה הסכום שיושקע בעיצוב המטבח, באסתטיקה ובדקורציה שלו.

סוף מעשה בתכנון תחילה תכנון מטבח מהווה חלק בלתי נפרד מתכנון הבית, קל וחומר בבתים, אשר המטבח מיועד להיות במרכזם.

חשוב לציין, כי יש מידות קבועות של אביזרים קבועים במטבח, כגון: עומק הארונות התחתונים בו הוא 60 ס"מ, בעוד עומק השיש המונח על הארונות הוא 64 ס"מ.

כמו כן יש מיקומים קבועים לאביזרים שונים, לדוגמה: מדיח הכלים יותקן סמוך ככל שניתן לארון הכיור.היות שרוב העבודה במטבח מתבצעת במרווח שבין הכיור לבין הכיריים, חשוב שהמרווח יהיה רחב ונוח מספיק, ושניתן יהיה להציג בו קרש לחיתוך מזון, סיר, קערה .

כמו כן רצוי לייעד ארון ובו מגירה לסכו"ם על יד המדיח כדי למנוע צורך ללכת מצד לצד.

על מנת לתכנן מטבח אפקטיבי, פונקציונאלי ושיהיה נעים לשהות בו מומלץ לקבל חוות דעת

טואול - אתרים באינטרנט